Domov O nás LINK Academy Akadémia pre podnikavé ženy Rozvojová výzva Blog Inšpiruj sa

Blog

Inšpiratívne TED TALKY

The routines, rituals and boundaries we need in stressful times | Esther Perel
V tomto TED talku, terapeutka Esther Perel hovorí o dôležitosti vytvárania rutín, rituálov a hraníc na riešenie strát a neistôt súvisiacich (nielen) s pandémiou – doma aj v práci – a ponúka niekoľko praktických nástrojov a techník, ktoré pomôžu znovu získať stratenú životnú energiu v dôsledku stresu a nerovnováhy.

The 1-minute secret to forming a new habit | Christine Carter
Christine Carter učí úspešných ľudí, ako si vytvoriť udržateľný život v pozícii vodcu. V tomto TED talku hovorí o tom, ako si vybudovať nový (pozitívny) zvyk, ktorý sa stane rutinou a ktorého sa už nezbavíme. 

Essential questions to ask your future self | Mag Jay
Meg Jay hovorí o metóde, ktorá môže byť pomôckou v rozhodovaní o dôležitých otázkach - pokladaní si základných otázok nášmu budúcemu ja. Zároveň, táto metóda môže byť hnacím motor pre vystúpenie z komfortnej zóny.

The power of purpose in business | Ashley M. Grice
V tomto TED talku sa dozvieme, čo je to zámer a prečo je tak dôležité si ho stanoviť v podnikaní či biznise.

How to have constructive conversations | Julia Dhar
V tejto praktickej prednáške Julia Dhar zdieľa tri základné črty produktívnych nezhôd založených na zvedavosti a účele v konverzácii.
Výsledkom sú konštruktívne rozhovory, ktoré na jednej strane vyostria debatu a na strane druhej posilňujú medziľudské vzťahy.

2 questions to uncover your passion - and turn it into a career | Noeline Kirabo
Veľmi zaujímavá a inšpiratívna prednáška o tom, ako zistiť, čo je našou vášňou a ako túto vášeň pretaviť do nášho povolania, aby sme v živote mohli robiť skutočne to, čo nás baví a čo má pre nás zmysel.

The cost of work stress -- and how to reduce it | Rob Cooke
TED talk o tom, aké následky má život pod tlakom, v strese, koľko a čo nás to stojí, no na druhej strane Rob Cooke prináša aj tipy, ako stres v práci redukovať, aby sme boli efektívnejší.

All it takes is 10 mindful minutes | Andy Puddicombe
Tento TED talk z roku 2012 je nadčasový, pretože hovorí o dôležitosti ničnerobenia aspoň na 10 minút. Platilo to pre rok 2012 a platí to aj dnes, kedy sme všetci skutočne uponáhľaní a chceme dohnať všetko, čo sme možno nestihli, dostaneme sa do stresu a ľahko to môže skončiť aj vyhorením. Je preto dôležité spomaliť a aspon na 10 minút denne sa zastaviť a vychutnať si chvíľu pre seba.

Zaujíma Ťa viac?

Prihlás sa na odber noviniek LINK Academy.